Svenska English

Historisk segling

 

Skonaren Vega är en av de sista i en tusenårig obruten tradition av seglande skepp som ända in i mitten av förra århundradet fraktade varor och förnödenheter längs våra kuster.

 

Havet och sjöfarten har sedan urminnes tider haft stor dragningskraft på människan. Lusten att utforska det okända förde redan vikingarna till nya kuster.

Vattnets porlande mot stäven, vindens sus i riggen och vetskapen om att man färdas bara med vindkraft, skänker ro åt själen. Ni som seglar med Vega upplever hur människan i en anda av ödmjukhet samarbetar med naturkrafterna. Det blir ett äventyr och en upptäcktsresa i en levande historia med bäring in i framtiden, där skepparen Egil berättar om alltifrån knepiga knopar och hur man använder dem, till segelskeppens spännande historia.

Standarden ombord är robust och genuin. I det före detta lastrummet under däck finns den stora salongen med gott om plats för måltider och samvaro, hytter för två till fyra personer, med plats för tjugo övernattande.

Skonaren Vega ägs av familjen Bergström som 1986 bildade stiftelsen Människan och Havet. Vega kan ta upp till 70 personer, har hög säkerhetsstandard och är kvalitetssäkrad genom Naturens Bästa och seglar förutom i de svenska och finska skärgårdarna även i Östersjön, Skagerak och Kattegatt, till danska och tyska övärlden med tilläggning i de gamla Hansastäderna runt kusten.

Vega kan även användas i olika marknadsföringssammanhang. För information, bokning och offertförfrågan, kontakta oss på 0733-73 44 55 eller via mejl.